Main navigation

Com funciona la teràpia?

1. Avaluació

És el moment en el que ens coneixem, quan m’expliques el motiu de consulta, què és el que està passant, des de quan passa i, sobretot, com et sents. Jo escolto i faig algunes preguntes claus per obtenir informació i conèixer la teva història. Ens interessa identificar què ha desencadenat i què manté el problema. Conjuntament especificarem els objectius que vols aconseguir amb la teràpia, els ordenarem per prioritats i definirem com els treballarem. Aquesta primera fase sol ocupar una o dues sessions.

2. Tractament

Aquí és quan ens posem mans a l’obra. Al llarg de les sessions podràs entendre, atendre, gestionar i sanar el que et passa. Parlarem del que t’està generant malestar i treballarem amb això mitjançant tècniques d’autoconeixement, preguntes de reflexió, dinàmiques i exercicis. Aprendràs eines i descobriràs recursos personals que podràs aplicar en el teu dia a dia. Acordarem la freqüència de les sessions (al inici solen ser quinzenals i cada vegada es van espaiant més) i quan ja no ho necessitis, donarem per finalitzada la teràpia. La idea és que vinguis, exploris, aprenguis, apliquis i segueixis el teu camí de forma autònoma. El teu compromís i la teva implicació són essencials per a la teva evolució.

3. Seguiment

Acordarem mantenir el contacte fent una sessió al cap d’uns mesos de finalitzar la teràpia per revisar com s’han integrat les eines i els aprenentatges que et permeten gestionar i resoldre les diverses dificultats de la vida quotidiana. L’objectiu és prevenir recaigudes i recordar els recursos